Ölni is képesek a magyar sztárok! 2013.01.25.

Böllérfesztiválon álltak be a sorba, hogy lefogják a disznóvágás főszereplőjét. Folyt a vér, de a hírességeket ez nem zavarta!
Ismert sztárjaink öltöttek kötényt a hétvégén az V. Tenkesalja Böllérfesztiválon és böllérnek álltak, hogy ők is közreműködjenek egy hamisítatlan vidéki disznóvágásban. Müller Attila már rutinosnak számít, hiszen második alkalommal vesz részt a siklósi disznóölésen így idén a házigazda szerep is rá várt. „Imádom a disznóvágásokat, és nagyon örülök, ha ilyenre kapok meghívást– kezdi Müller Attila. – mindig kiveszem a részem a munkákból, most is az egyik helyi böllér szerepét vettem át, amikor a disznót kellett megfogni, utána pedig a tisztításban és a szétbontásban is közreműködtem. Bár városlakó vagyok, a siklósiak szerint ez nem látszott rajtam” – mosolyog. Sajnos Attila kedvese, Rajnai Réka nem tudott párjával tartani, de amikor Attila elmesélte milyen jól érezte magát, ígéretet tett, hogy jövőre ő is részt vesz.
Nincs nő, nincs sírás!
Kefir is facér volt a hétvégén. Erika helyett ezúttal legjobb barátját, Gál Zolit hozta magával, hogy mindketten kivegyék a részüket a disznókodásból. Fekete Dáviddal és Tarány Tamással bőszen darálták a húst melyből a nap végén mini töltött káposztát készítettek a Rocktenors tagjaival és a Győzike karakterével legnagyobb sikert aratott Somogyi András humoristával. Az Eurovízios dalversenyben induló Palcsó Tomi viszont gyönyörű kedvesével, Tündivel érkezett, aki nagy lelkesedéssel segítkezett a fiúknak és egyáltalán nem ijedt meg a vér és a szétszedett disznó láttán.
Volt, aki a saját hasát szerette
A már hagyományos siklósi böllérversenyen sztárjaink a helyi borász Riczu Tamás és az új négycsillagos hotel, a Castello csapatát, erősítették és közreműködésükkel mindkét csapat jó eredménnyel zárta a versenyt. A verseny mellett a finom fogópálinka is éppúgy izgatta a srácokat, ami egy vidéki disznóvágás elmaradhatatlan kelléke. „Nagyon sok böllérversenyen voltam már, de ez volt eddig a legjobb – emlékszik Nádas György. - a hagyományőrzés, a négy disznótoros versenyfeladat, a leves-, a hurka-, kolbász és a káposztás étel elkészítése mind-mind a régi idők ízes magyar disznóvágását juttatta az eszembe. Nagyon régen ettem ilyen finom töltött káposztát, mint amit a Lovastanya tulajdonosa, Riczu Sándor készített.”
kiskegyed.hu
|